Follow:

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

We leven in rare tijden: iedereen is in de ban van het Coronavirus. Het raakt ons ook allemaal: we werken thuis, volgen thuisonderwijs of maken ons misschien wel zorgen over de toekomst van onze eigen onderneming. Ook op het sociale leven heeft het grote impact: we kunnen onze ouderen niet meer bezoeken, het verenigingsleven ligt stil, kerken blijven dicht.

Ook aan de I.J.E. gaat het Coronavirus bepaald niet ongemerkt voorbij. Tot 1 juni mogen wij geen koorrepetities, meetings of uitjes organiseren. Dat betekent dus dat er dit jaar geen paasmeeting zal zijn in de bekende vorm, geen paasuitje, geen sinaasappelactie op Koningsdag en geen Pinksterweekend. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid altijd voorop en dat respecteren we als vereniging ook volledig. Maar het blijft overeind dat het ontzettend jammer is dat we elkaar zo’n lange tijd noodgedwongen moeten missen.

Het is ook van belang om te noemen dat de maatregelen gevolgen hebben voor het jubileum. Daar waar oorspronkelijk de repetities voor het Groot I.J.E.-Jubileumkoor op 17 mei zouden starten, is dat gezien de maatregelen niet toegestaan. Alles bij elkaar opgeteld heeft het bestuur in samenspraak met de Jubileumcommissie besloten om de jubileummeeting te verplaatsen naar zaterdag 10 april 2021, gecombineerd met een reünie. Hiermee zullen dus de repetities voor de Dorpskerstzang in oktober 2020 eerst starten, waarna deze in januari 2021 doorlopen voor de jubileummeeting. Een ingrijpend besluit, maar overeind staat dat we 70 jaar I.J.E. zonder concessies groots willen vieren!

De paasmeeting, welke zondag a.s. plaats zou vinden, zal zoals genoemd fysiek niet doorgaan. Wel willen we een ‘virtuele’ paasmeeting aanbieden: als koor willen we juist met Pasen immers niet stil blijven! Een aantal koorleden, onze dirigent, musici en ds. Wim de Groot zijn hard bezig om met behulp van alle digitale mogelijkheden een paasmeeting te maken die op 1e Paasdag vanaf 17:00 uur gevolgd kan worden via ons YouTube- kanaal    (https://www.youtube.com/channel/UCGpGOVppSAJe4gsqbEDvZeA) of via onze Facebookpagina (IJE Koor Rotterdam). Het Paasverhaal zal klinken, de band brengt bekende liederen ten gehore en ds. De Groot zal al vloggend een meditatie verzorgen over de rol van Pasen in tijden van Corona. Uiteraard willen we u van harte uitnodigen om de Paasmeeting te bekijken en mee te beleven op 1e Paasdag of op een later moment. Er zal in deze meeting ook een virtuele collecte worden gehouden.

Omdat we zelf ook nog niet precies weten hoe het met alle maatregelen verder zal gaan, verzoeken we u onze website en social mediakanalen goed in de gaten te houden voor eventuele updates. Degenen die zich al hebben opgegeven voor het Groot I.J.E.-Jubileumkoor ontvangen volgende week nog een separate mail met aanvullende informatie. Overigens kunt u zich nog steeds opgeven voor het Jubileumkoor door naar lustrum@ije-rotterdam.nl een mail te sturen. Zeker na deze moeilijke tijd is er toch niets mooiers om samen met elkaar de oude, bekende I.J.E.-liederen te kunnen zingen!

Namens het bestuur wens ik u de komende tijd het allerbeste toe, laten we er zeker in deze Paastijd op vertrouwen dat Christus overwint en Hij niet zal verlaten wat Zijn hand eens begon.

Wij hopen u spoedig weer te ontmoeten!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply