Follow:

2000-2010

2000-2010

In 2000 vierde de vereniging haar halve eeuwfeest. In Timotheus werd een grote reünie georganiseerd voor oudleden, die door ruim 300 mensen werd bezocht. Aansluitend was de jubileummeeting in de Oude Kerk Charlois met als thema ‘Bouwen aan Gods Toekomst’. Tijdens deze meeting, waarin ds. G.H. van de Graaf voorging, werden onder leiding van Frits Heuvelink sr. en onder begeleiding van het oude combo bestaande uit Wim van Herk, Piet van Winkelhof en Jan van Drunen de ‘oude hits’ massaal meegezongen, en werd er bovendien een tekstboek met alle oud-I.J.E.-liederen en een CD met de ‘greatest hits’ gepresenteerd.

76

In 2000 nam Jeffrey van Zaalen afscheid als dirigent, en werd opgevolgd door Bas van Noordennen, die door ziekte na enkele maanden al afscheid moest nemen van de vereniging. In die jaren volgde de dirigenten elkaar in snel tempo op. In 2000 nam Winfred Schop waar als interimdirigent, en nam Hans de Wit de Volkskerstzang als dirigent voor zijn rekening. In 2001 werd Amare Bilate als dirigent benoemd, en onder zijn leiding koos de I.J.E. een experimentele weg wat repertoire betreft. Zo werden er enkele liederen met Afrikaanse ritmes én teksten in het repertoire opgenomen. Door sterk teruglopende belangstelling, een slinkend aantal koorleden en de hoge kosten die het huren van De Doelen met zich meebracht werd in 2002 voor de laatste keer de Volkskerstzang georganiseerd in De Doelen. Een traditie die ruim 45 jaar stand heeft gehouden ging hiermee voor Rotterdam verloren. Het ledenaantal van de I.J.E. liep in deze jaren behoorlijk terug, en stabiliseerde rond de 60 leden. In 2002 werd Wim Vrijhof voorzitter van de vereniging, en trad Jaap Klootwijk aan als dirigent. Het combo bestond in die jaren uit Wouter de Klerk piano en Sabrina Driesprong, dwarsfluit.

77

Het koor onder leiding van Jaap Klootwijk tijdens een medewerking in de Maranathakerk Rhoon (2006)

Wim Vrijhof werd als voorzitter in 2006 opgevolgd door Esther Ottink. Door een enorme daling in het ledenaantal heeft de vereniging op het punt gestaan zichzelf op te heffen in deze jaren. Gelukkig werd er genoeg enthousiasme gevonden om door te gaan, en in 2007 maakte het koor een reis naar ‘De Grote Witte Tent’ in Luxemburg, waar ieder jaar een week lang interkerkelijk kerk en recreatiewerk georganiseerd wordt voor vakantiegangers. Het koor werkte mee aan een evangelisatiedienst in dit kader.

77a

De Grote Witte Tent in Luxemburg

Eind 2007 stopte Jaap Klootwijk als dirigent, en trad Arno den Ouden aan. Onder zijn leiding werd in 2008 na 15 jaar weer een CD opgenomen in de Bethelkerk Charlois, die als titel ‘Eeuwige Vriendschap’ meekreeg. Op de CD werden naast engelstalig repertoire ook wat kerstliederen opgenomen. Het combo werd tijdens de opname gevormd door Olaf Neuhaus piano, Jacco van der Kemp gitaar, Hans van den Driessche bas, Jaap Klootwijk slagwerk, Arie de Korte orgel en Stephan van Kampen dwarsfluit.

81

CD-opname van ‘Eeuwige Vriendschap’ in de Bethelkerk Charlois

In 2008 werd Arjan van der Wulp voorzitter van het koor, en vonden de ‘gebruikelijke’ acitiviteiten zoals de paasmeeting, slotmeeting, muziekweekend, pinksterweekend, sinaasappelactie, autowasacties en talloze andere activiteiten doorgang. Arno den Ouden nam in 2009 als dirigent afscheid van de vereniging, en werd opvolging gevonden in de persoon van Theo Barendrecht. Geen onbekende van de I.J.E.: geboren en getogen in Rotterdam-Zuid kende hij de I.J.E. als geen ander, en bovendien was hij als slagwerker al enkele malen ingevallen. Met deze nieuwe dirigent kon de vereniging met het volste vertrouwen uitzien naar de viering van haar 60-jarig jubileum in 2010!

Share on